Πούτιν: Η Δύση δεν θα καταφέρει να αποκόψει τη Ρωσία από τις δυτικές τεχνολογίες

Νεα


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε ότι οι δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας έχουν διαταράξει τις εφοδιαστικές αλυσίδες, αλλά είπε ότι δεν θα καταφέρουν να την αποκόψουν από την τεχνολογία.

Μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης την Πέμπτη στους ηγέτες των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών που συμμετείχαν σ’ ένα οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιείται στο Κιργιστάν, ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εργάζεται για την εξεύρεση υποκατάστατων για τα ξένα προϊόντα που εισάγονται, τα οποία δεν θα ήταν πλέον διαθέσιμα στην χώρα, παρόλο που αυτό δεν αποτελεί «πανάκεια για όλα τα δεινά».

Η Ρωσία άρχισε να απομονώνεται όλο και πιο πολύ από την Δύση από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από τρεις μήνες, αποκαλώντας την εισβολή «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Δεκάδες εταιρείες έχουν εγκαταλείψει οριστικά τη χώρα και οι άνευ προηγουμένου δυτικές κυρώσεις έχουν πλήξει την οικονομία της και τις επιχειρήσεις της.

«Οι επιχειρηματίες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα, φυσικά, ειδικά στο πεδίο των εφοδιαστικών αλυσίδων και των μεταφορών. Αλλά παρ’ όλα αυτά, όλα μπορούν να ρυθμιστούν, όλα μπορούν να οικοδομηθούν με νέο τρόπο» είπε ο Πούτιν.

«Όχι χωρίς απώλειες στην παρούσα φάση, αλλά αυτό μας βοηθάει στην πορεία να γίνουμε πιο δυνατοί. Σε κάθε περίπτωση, αποκτούμε οπωσδήποτε νέες ικανότητες, αρχίζουμε να επικεντρώνουμε τους οικονομικούς, χρηματοπιστωτικούς και διοικητικούς πόρους σε τομείς αιχμής».

Ο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr