Πορεία στην μνήμη του Π. Φύσσα: 6 προσαγωγές κατά τα επεισόδια (video)

Νεα


Με ένταση ολοκληρώθηκε η πορεία στην μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, καθώς ενώ συγκεντρωμένοι αποχωρούσαν, μικρή ομάδα ατόμων εκσφενδόνισε  αντικείμενα κατάν των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε αρκετή απόσταση από τον κύριο όγκο της πορείας. Κάδος σκουπιδιών τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ από την πλευρά της αστυνομίας εκτοξεύτηκαν δύο τουλάχιστον  βομβίδες κρότου-λάμψης. Έγιναν 6 προσαγωγές και οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Με κεντρικό σύνθημα « Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Παύλου Φύσσα, στο μνημείο όπου δολοφονήθηκε και πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση το μπλόκο της Κοκκινιάς. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και Παναγιώτης, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης, καθώς επίσης και συγγενείς και φίλοι.

«Είναι ημέρα μνήμης. Εννέα χρόνια τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα είναι εκεί, όπως και στα εννέα χρόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα ενώ προσέθεσε ότι ξεκινάει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την Χρυσή Αυγή. «Μεγάλη δίκη. Κι αυτή θα είναι χρονοβόρα, έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας», ανέφερε.

  • Εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Η δικηγόρος της οικογένειας στην ΕΡΤ (video)

Η αντιφασιστική του φωνή σίγησε πριν από 9 χρόνια, τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου, στην Αμφιάλη, από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά. Γύρω του δεκάδες Χρυσαυγίτες από την τοπική οργάνωση της Νίκαιας, σε ρόλο…



Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr