«Πονοκέφαλος» για τις επιχειρήσεις η ενεργειακή κρίση και οι συνεχείς ανατιμήσεις των προϊόντων (video)

Οικονομια


Στην έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) που διεξήγαγε η εταιρεία Pulse RC, σχετικά με την πορεία της επιχειρηματικότητας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αναφέρθηκε εκτενώς το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Με 11% πληθωρισμό, με τόσο μεγάλη αύξηση στις τιμές της ενέργειας, οι επιχειρήσεις πιέζονται διπλά, και γιατί έχουν αυξημένα έξοδα, και γιατί, λόγω της πίεσης που δέχεται ο καταναλωτής, έχουν και μειωμένα έσοδα, είπε.

  • Το εισόδημα των καταναλωτών εξαντλείται στο σούπερ μάρκετ και στην πληρωμή των λογαριασμών ενέργειας, είπε.

Η έρευνα δείχνει ότι το 60% των επιχειρήσεων προσπαθεί να επιβιώσει. Ένας στους 4 επιχειρηματίες καθυστερεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, κι πλειονότητα αυτών δηλώνει ότι θα κλείσει την επιχείρησή του.

Ακόμη, σύμφωνα με την έρευνα μόλις ένας στους δέκα πήρε τραπεζικό δάνειο, κάτι που δείχνει ότι δεν υπάρχει ρευστότητα στις επιχειρήσεις, τόνισε,

  • Από τις 830.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα οι 450.000 είναι επιχειρήσεις του ενός ατόμου, είναι αυτοαπασχολούμενοι, είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
  • Το 40% των επιχειρηματιών δηλώνει απαισιοδοξία για το μέλλον φοβούμενο τις συνεχείς ανατιμήσεις, είπε.

Είναι κοινό μυστικό, εδώ και χρόνια, ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις-ζόμπι, επιχειρήσεις που εμφανίζονται ανοικτές ενώ στην ουσία είναι κλειστές, είπε.

Ο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr