Πολιτική αντιπαράθεση – Στο επίκεντρο για ακόμα μία φορά η εκλογολογία (video)

Πολιτικη


Πεδίο όξυνσης του πολιτικού κλίματος γίνεται η εκλογολογία για ακόμα μία ακόμη φορά. Ο πρωθυπουργός έκλεισε τα σενάρια για πρόωρες κάλπες μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερά προσανατολισμένη στην εξάντληση της τετραετίας παραμένει η πυξίδα του Μεγάρου Μαξίμου, με την κυβέρνηση να τοποθετεί στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης την ανάγκη να μην οξυνθεί το κλίμα σε τέτοιο βαθμό, που θα οδηγήσει τη χώρα σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης.

Μιλώντας στο Mega ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε: «Λειτουργούμε με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, που είναι τετραετίας. Ο πρωθυπουργός είπε όσα λέει πάντα. Είπε ότι η προεκλογική περίοδος δεν πρέπει να έχει ένταση και μακρά διάρκεια, ώστε η χώρα να συνεχίσει την καλή πορεία που έχει».

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας. «Εάν για τον κ. Μητσοτάκη οι εκλογές αυτές είναι μία απόπειρα δραπεύτευσης, για το λαό μας είναι μία μεγάλη ευκαιρία», σημείωσε και έθεσε το δίλημμα της κάλπης. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «το δίλημμα είναι απλό. Πολιτική αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος; Αυτό είναι το δίλημμα».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη κάλπη: «η μάχη την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr