Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την επιδότηση καυσίμων και ορίζοντα τις εκλογές (video)

Νεα


Ο νέος κύκλος επιδότησης στα καύσιμα, ανοίγει νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης, αφού η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για “προεκλογικές παροχές”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει εκ νέου την πρόθεσή του να εξαντλήσει την τετραετία – σημείωσε ωστόσο ότι η χώρα πρέπει να αποφύγει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο “μεγάλης έντασης”, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τον καλεί να ανακοινώσει άμεσα ημερομηνία εκλογών.

Την πρόθεσή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο capital, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η χώρα δεν χρειάζεται μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας, αλλά κάνω και μία έκκληση προς όλους να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, η οποία το μόνο που θα κάνει είναι να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοιο βαθμό που τελικά θα οδηγήσει πολίτες να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής καταστροφικό και πρόταξε την ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση, φέρνοντας ως παράδειγμα το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών: «Επιμένω στην ανάγκη στη δεύτερη κάλπη -στην πρώτη κάλπη φαντάζομαι ότι θα είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο- να προκύψει μια κυβέρνηση η οποία να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr