Πολιτική αντιπαράθεση και για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής

Νεα


 

H τροπολογία για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής πυροδότησε νέα ένταση στο ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα – λόγω ακρίβειας και εκλογολογίας.

Αναφορά στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στη κάλπη έκανε ο πρωθυπουργός: «Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με μεταρρυθμιστική ένταση, κανείς υπουργός δεν έχει κατεβάσει μολύβι και έχουμε πλούσια δουλειά να κάνουμε. Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της απερίσπαστη από όλη τη φιλολογία που αναπτύσσεται. Έχω αρκετή εμπειρία να γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές ή ανασχηματισμός, είναι αγαπημένα θέματα που διαρκώς επανέρχεστε».

Αλ. Τσίπρας: Δεσμευόμαστε ότι θα σώσουμε την κοινωνία από τη βαρβαρότητα 

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι «μετά τις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν, το πάρτι θα τελειώσει. Τις λιγοστές δυνατότητες και τους πόρους της χώρας, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, δεν θα τις νέμονται κατ΄αποκλειστικότητα δέκα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και αντίστοιχος αριθμός οικογενειών. Για να χρησιμοποιήσω μια άκομψη έκφραση που άλλοι πριν από μένα χρησιμοποίησαν: Οι νταβατζήδες τέλος».

Για εξαπάτηση της μεσαίας τάξης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας παράλληλα και για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ακριβώς επειδή εμείς παρά τη θέλησή μας αδικήσαμε τη μεσαία τάξη, είμαστε αυτοί που τώρα ερχόμαστε με βαριά ηθική υποχρέωση…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr