Πολιτική αντιπαράθεση για τα capital controls του 2015

Πολιτικη


H επέτειος των επτά χρόνων από την επιβολή των capital controls πυροδότησε πολιτική αντιπαράθεση με δηλώσεις, σχόλια και ανακοινώσεις.

Με σχόλιό του στο twitter ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι: «Η αλήθεια για την μαύρη προπαγάνδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ναι, θα ήταν ανάρμοστο να κάτσω στην ουρά των ΑΤΜ, όπως έκαναν οι βουλευτές που, όλο το προηγούμενο βράδυ, άδειαζαν τα ΑΤΜ της Βουλής».

H δήλωση έγινε με αφορμή σχετικό βίντεο της ΝΔ που με το σύνθημα «Δεν ξεχνάμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ήταν 28 Ιουνίου του 2015 όταν τα capital controls μπήκαν στη ζωή μας με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές στα ATM καθώς μπορούσαν να σηκώσουν από τους λογαριασμούς τους μόνο 60 ευρώ την ημέρα».

Mε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε στο ΜεΡΑ25 και το Γ. Βαρουφάκη: «Ο Υπουργός Οικονομικών και asset του κ.Τσίπρα, κ. Βαρουφάκης, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθούν να υπερασπίζονται όσα έπραξαν το 2015 που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και κόστισαν στους Έλληνες 100 δις ευρώ. Ο κ.Βαρουφάκης μιλάει για μαύρη προπαγάνδα. Εμείς απλώς θυμίζουμε τα γεγονότα της εποχής. Και τις μαύρες μέρες που ζήσαμε».

Μιλώντας στη ΕΡΤ και απαντώντας στην ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα έμπαινε σε μια κυβέρνηση με τον Γ. Βαρουφάκη, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέφερε: «Θεωρώ ότι η πολιτική σταδιοδρομία του κ. Βαρουφάκη και οι πολιτικές του επιλογές έχουν κριθεί από τον ελληνικό…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr