Πολεμική Αεροπορία: Πάνω από 300 ώρες πτήσης για τις πυρκαγιές το τελευταίο τετραήμερο

Νεα


Τις 313,1 ώρες πτήσης συμπλήρωσαν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχοντας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν ανά την επικράτεια το τελευταίο τετραήμερο.

Συγκεκριμένα αεροσκάφη CL-415, CL-215 και PZL εκτέλεσαν αποστολές αεροπυρόσβεσης σε Σουφλί Έβρου, Μέγαρα Αττικής, Μόρια Λέσβου Δαδιά Έβρου, Λέσβο, Βατερά, Κορώνη Μεσσηνίας, Βρυσούλα Πρεβέζης, Ανδρίτσαινα Ηλείας, Άνω Λίοσια Αττικής, Κρέστενα Ηλείας, Ακριτοχώρι Μεσσηνίας, Καλλονή Αργολίδας , Αλμυρή Κορινθίας, Ανθοχώρι Βοιωτίας, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Κίμωλο, Χρυσοκελαριά Μεσσηνίας, Σύμβολο Καβάλας και Στεφάνι Κορινθίας.

Παράλληλα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας συμπλήρωσαν άλλες 28,4 ώρες πτήσης σε αποστολές επιτήρησης στο νομό Αττικής, στην Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, στη νότια Εύβοια, στο νότιο τομέα Αττικής και στη Λαμία.

Το ίδιο διάστημα τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφεραν 21 ασθενείς ανάμεσά τους 6 παιδιά, από νησιά του Αιγαίου και την Κεφαλονιά σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων.

Συγκεκριμένα:

– Ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε 1 ασθενή από την Πάτμα στα Μαριτσά Ρόδου

– Ένα αεροσκάφος B-350C μετέφερε 1 ασθενή και 2 παιδιά από την Ελευσίνα και την Κω, στο Ηράκλειο και την Ελευσίνα αντίστοιχα

– Ένα ελικόπτερο ΑW-109S μετέφερε 1 ασθενή από την Ικαρία στη Σάμο

– Ένα ελικόπτερο ΑW-109S μετέφερε 1 ασθενή από την Τήνο στην Ελευσίνα

– Ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε 1 ασθενή από την Τήνο στη Σύρο

– Ένα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr