Ποια είναι η μεγαλύτερη “στιγμή” στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού; (poll)

Αθλητικα


Είναι φορές που ο χρόνος «σταματάει». Είναι στιγμές, που όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα θυμόμαστε πάντα που ήμασταν όταν τις παρακολουθήσουμε. Η bwin ξεχωρίζει αυτές τις μαγικές στιγμές και σας καλεί να τις απολαύσετε παρέα!

Η ζωή είναι εικόνες! Αναμνήσεις. Στιγμές, που δεν ξεχνάς ποτέ, θυμάσαι που ήσουν, με ποιους ήσουν και πώς αντέδρασες την ώρα που η επιτυχία Ελλήνων αθλητών ή των Εθνικών ομάδων σε εκτόξευε!

Στον ελληνικό αθλητισμό, υπάρχουν μεγάλες στιγμές, που ο χρόνος έμοιαζε να σταματά. Τότε που μία βολή ένιωθες ότι κρατούσε μία ώρα και το 200άρι στο στίβο φάνταζε μια αιωνιότητα. Είναι αυτές οι μαγικές στιγμές, που μας πήγαν σε άλλο επίπεδο, όπως συμβαίνει και με την κορυφαία gaming πλατφόρμα, εκεί όπου οι επιβραβεύσεις* και η 24ωρη εξυπηρέτηση φροντίζουν να κάνουν το παιχνίδι σου διασκέδαση.

Ποιες στιγμές δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και θα διηθούμαστε στα εγγόνια μας, μετά από χρόνια, λες να ήταν… χθες.

«Η πρόκριση στα χέρια αυτού του τίμιου γίγαντα»

«Τίποτα, τίποτα δε μας σταματά! Η πρόκριση στα χέρια αυτού του τίμιου γίγαντα. Είναι το τέλος, η ελληνική ομάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης», αυτές οι ατάκες έμειναν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας. Εκατομμύρια Έλληνες παρακολούθησαν τις πιο ιστορικές βολές, χωρίς καμία αμφιβολία, καμία άλλη κατάκτηση, δεν άλλαξε τόσο πολύ το αθλητικό τοπίο σε μια χώρα και τη γενικότερη ροή της ιστορίας ενός αθλήματος σε μια ήπειρο. Άλλωστε, τα 35 χρόνια που ακολούθησαν, Έλληνες παίκτες, προπονητές, καθώς και ελληνικές ομάδες είναι στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό το Χρυσό πήγε το ελληνικό μπάσκετ σε άλλο επίπεδο!

«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»

«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο θα τρέξω, για κανέναν άλλο», ψέλλιζε συγκινημένη η Βούλα Πατουλίδου λίγο μετά το απίστευτο κατόρθωμα στους Ολυμπιακού Αγώνες της Βαρκελώνης. Ναι, η συμμετοχή μιας Ελληνίδας αθλήτριας, σε τελικό, ήταν από μόνη της… πέρα από την πραγματικότητα! Το απίστευτο κατόρθωμα γιορτάστηκε έξαλλα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και άλλαξε τη μοίρα της χώρας και στον κλασικό αθλητισμό. Η ατάκα της έμεινε στη μνήμη όλων και το χρυσό μετάλλιο αποτέλεσε αφετηρία για νέες τεράστιες επιτυχίες.

«Κάτσε κάτω από τη μπάρα»

«Κάτσε κάτω από τη μπάρα. Κάτσεεεεε», ούρλιαζε ο Χρήστος Ιακώβου και μαζί του ανατρίχιασαν όλοι οι Έλληνες! Ο Πύρρος Δήμας, σήκωσε 180 κιλά στο αρασέ, 212.5 στο ζετέ και 392.5 στο σύνολο, «σηκώνοντας» μαζί του την Ελλάδα. Το αγώνισμα της άρσης βαρών χάρισε στιγμές μοναδικές, μας εκτόξευσε, μοίρασε μετάλλια, σπουδαίες στιγμές, συναισθήματα που έμειναν για πάντα στη μνήμη μας. Ο Πύρρος Δήμος πήγε το άθλημα σε άλλο επίπεδο και κάθε του εμφάνιση κρατούσε…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr