Πλεύρης: Ο Τσίπρας πήγε χωρίς μάσκα στο Προεδρικό – ΣΥΡΙΖΑ: Είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο

Νεα


Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η κατηγορία που εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ, καθώς είχε νοσήσει με κορονοϊό στις 20 Ιουλίου και σύμφωνα με τον υπουργό, είτε δεν έπρεπε να πάει στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 48η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, την Κυριακή 24/7, γιατί δεν είχαν τελειώσει οι πέντε μέρες της υποχρεωτικής καραντίνας του, είτε είχε τελειώσει το πενθήμερο και έπρεπε να φοράει υποχρεωτικά μάσκα. “Είχε αρνητικό PCR” απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Υγείας επανήλθε δημοσιεύοντας απόσπασμα από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, για να ακολουθήσει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε, όταν μιλώντας το πρωί τη Τρίτης 26/7 στο OPEN, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως “έσπασε” το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, την ώρα που, όπως είπε, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν επαναφέρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνει ζωντανά στην εκπομπή του ΟΡΕΝ. Όπως είπε ο ίδιος, αναμένει από τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη, καθώς είτε αγνοεί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είτε “επέλεξε να λειτουργήσει σαν ακροδεξιό τρολ”.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr