Πλήρης στήριξη του Politico και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Ν. Σταμούλη

Πολιτικη


Ο Διευθυντής του POLITICO, Τζαμίλ Αντερλίνι, με ανακοίνωσή του στηρίζει πλήρως το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη, αναφορικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

«Το POLITICO στέκεται στην ακρίβεια και την ακεραιότητα της δημοσιογραφίας της Νεκταρίας Σταμούλη. Η Σταμούλη είναι μια πολύτιμη συνεργάτιδα του POLITICO. Άρχισε να συνεργάζεται μαζί μας το 2019 μετά από περισσότερα από
επτά χρόνια ρεπορτάζ στην Wall Street Journal. Είναι επίσης πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου
της Ελλαδας.

Ως απάντηση στην ουσία της καταγγελίας, εξετάσαμε την επιστολή του Μόνιμου Αντιπρόσωπου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες Ιωάννη Βράιλα και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το ότι οι παραπομπές της Σταμούλη στο Playbook της Τετάρτης είναι απολύτως ακριβείς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην υπογεγραμμένη ανακοίνωση.

Ανακοίνωση και της ΕΑΞΤ

Την «έκπληξη και την απογοήτευσή» της εξέφρασε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στους ισχυρισμούς του Γιάννη Οικονόμου αναφορικά με το ρεπορτάζ του POLITICO.

Αναλυτικά:

«Με μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση διαβάσαμε τη σημερινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γιάννη Οικονόμου σε ρεπορτάζ του μέλους της ΕΑΞΤ και προέδρου του ΔΣ της Ένωσης, Νεκταρίας Σταμούλη.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτηρίζει «ανακριβέστατο» το δημοσίευμα που υπογράφει η κ. Σταμούλη στο Politico, αναφορικά με την απαντητική επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. προς την επιτροπή δικαιοσύνης της Κομισιόν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr