Περιφέρεια Θεσσαλίας και ΕΛΕΠΑΠ Βόλου συνδιοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων για τη στήριξη παιδιών με αναπηρία

Τα Νεα της Περιφερειας


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο ΕΛΕΠΑΠ – Παράρτημα Βόλου συνδιοργανώνουν σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο που παρέχει η ΕΛΕΠΑΠ.

«Στηρίζουμε στην πράξη τα γενναία παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειες τους, χρηματοδοτώντας με περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ κτιριακές υποδομές, προγράμματα και δράσεις με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα που δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Θέλουμε να δώσουμε δίκαιες και ίσες ευκαιρίες σε όλους, γιατί έτσι χτίζουμε μια καλύτερη κοινωνία. Η ποιότητα του πολιτισμού μας, αποτυπώνεται στις πολιτικές και τα έργα μας για την αξιοπρεπή διαβίωση, την ίση μεταχείριση και το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών που έχουν τα άτομα με αναπηρίες. Το μήνυμα είναι ένα: Όλοι έχουμε δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες στη ζωή, στην υγεία, στην εργασία, στη γνώση. Στηρίζουμε το έργο της ΕΛΕΠΑΠ στο Βόλο που γιατί μέσα από τα εκπαιδευτικά και θεραπευτικά προγράμματά της βοηθά τα παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειές τους να κάνουν σημαντικά βήματα προόδου, βήματα Ζωής» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Οι διήμερες εκδηλώσεις
Κεντρικά δρώμενα της εκδήλωσης θα είναι ένας μεγάλος περίπατος στην παραλία του Βόλου και ένα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr