Περιέθαλψε και απελευθέρωσε στη λίμνη Κάρλα τραυματισμένο ερωδιό

Τα Νεα της Περιφερειας


Στα φιλόξενα νερά της λίμνης Κάρλας κολυμπά από σήμερα ένας ερωδιός που βρήκε τραυματισμένο ένας οδηγός ταξί, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά το Στάθη Χαλαστάρα, παλιό μέλος και “ψυχή” του Σταθμού Προστασίας Αγρίων Ζώων και Πουλιών, που πλέον, έχει σταματήσει τη λειτουργία του.

Ο κ. Χαλαστάρας παρέλαβε το πτηνό πριν τρεις μέρες, το περιέθαλψε και σήμερα τον απελευθέρωσε στη λίμνη Κάρλα. Ο ερωδιός-μικροτσικνιάς είναι αρσενικός και όταν βρέθηκε, ήταν εξαντλημένος. “Είναι η βασική αιτία που μπορεί να χάσουν τη ζωή τους αυτά τα πτηνά που είναι μεταναστευτικά και βρίσκονται στη χώρας μας εδώ και λίγο διάστημα”  ανέφερε ο κ. Χαλαστάρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρότι ο Σταθμός Προστασίας Άγριων Ζώων και Πουλιών έχει σταματήσει τη λειτουργία του, εδώ και χρόνια, ακόμη δέχεται τηλεφωνήματα για να βοηθήσει σε περιπτώσεις, όπως αυτή με τον ερωδιό.

“Δεν μπορείς να αρνηθείς, ζωές είναι! Αν μπορώ να το φροντίσω, το κάνω, διαφορετικά τους παραπέμπω στο κοντινότερο Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής. Το συγκεκριμένο κατάφερα να το συνεφέρω και σήμερα το επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον”, δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Χαλαστάρας.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr