ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Παραπομπή του κ. Αθανασίου για την απαράδεκτη, διχαστική δήλωση

Νεα


«Αυτή η κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρεται σε δήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που σχολιάζει τη δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου ως «απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών».

«Η δήλωση αυτή, βυθίζει τη χώρα στη μισαλλοδοξία και δημιουργεί σοβαρή ρωγμή, σε εθνικό επίπεδο, καθώς εμφανίζει τον βουλευτή της μειονότητας, ως εν δυνάμει ικανό και σε κάθε περίπτωση ύποπτο να τελέσει πράξεις εσχάτης προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας, άρα και εύλογα παρακολουθούμενο από τις μυστικές υπηρεσίες. Τα λόγια είναι περιττά. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπιζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ η οποία καταλήγει:

«Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ. Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Και ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr