Παρχάρια όπως παλιά: Φαΐν, πάλεμαν, χορόν

Τα Νεα της Περιφερειας


Γέμισε ο χώρος που γίνονται τα Παρχάρια –οροπέδια-τα τελευταία 19 χρόνια, από ήχους ποντιακής λύρας, τραγούδια, γέλια, φωνές μεγάλων και μικρών, με την διοργάνωση του Συλλόγου Ποντίων, «Η Τραπεζούντα»! Μετά από 2 χρόνια πανδημίας και εγκλεισμού, το συναπάντεμαν Ποντίων έγινε όπως έπρεπε!

Στα Παρχάρια οι Πόντιοι γλεντούσαν και αποχαιρετούσαν τα χειμαδιά για τα κοπάδια και ανέβαιναν ψηλά για το καλοκαίρι, όπου και η βλάστηση ήταν καλύτερη και αυτό βέβαια επηρεάζει και την ποιότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Από νωρίς το πρωΐ οι Πόντιοι, αλλά και οι προσκεκλημένοι από άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους κατέφτασαν στο σημείο, κουβαλώντας κάποιοι το κολατσιό τους και άλλοι την καλή τους διάθεση, κυρίως την όρεξη τους για χορό και τραγούδι που τόσο βίαια βγήκε από τη ζωή μας!

Οι προσκεκλημένοι Σύλλογοι Ποντίων από Καβάλα και Δράμα έδωσαν το παρών, όπως και οι παλαιστές από την Βουλγαρία, αλλά και οι μικροί παλαιστές από την περιοχή μας, μια και οι μεγαλύτεροι ήταν σε άλλη διοργάνωση!
Μετά την κατάθεση Στεφάνων και την επιμνημόσυνη δέηση, προστέθηκαν μέλη κι άλλων ποντιακών σωματείων της Ροδόπης, όπως του Θρυλορίου και ο Εύξεινος Πόντος.
Στην πανέμορφη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τέλεσε μνημόσυνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων.

Η πρόεδρος του συλλόγου Τραπεζούντα, Αφροδίτη Καρελιάδου, κάλεσε από το μικρόφωνο τους χορευτές να ανοίξουν το χορό και το κοινό άρχισε να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr