Παρουσία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου η Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος στο Πατριαρχείο (βίντεο)

Τα Νεα της Περιφερειας


Στις 22 Ιανουαρίου -ημερομηνία της Κοιμήσεως του, θα εορτάζεται στο εξής η μνήμη του οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου, μετά την τελετή Αγιοκατάταξής του που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον πατριαρχικό ναό, στην Κωνσταντινούπολη, από τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Παρόντες στην τελετή ήταν από την Μητρόπολη Φθιώτιδας Συμεών, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, καθώς ο όσιος Βησσαρίων καταγόταν από το Πεταλίδι.

Επίσης, με αφορμή την εορτή της αρχής της Ινδίκτου, στο πατριαρχείο βρέθηκαν ο υπουργός οικονομικών κ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, καθώς και ο διοικητής του Αγίου Όρους Θανάσης Μαρτίνος.

 

Από τον δήμο Καλαμάτας ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μαρία Οικονομάκου και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας.

 

 

 

Ο Γέρων Βησσαρίων Κορκολιάκος, ο Αγαθωνίτης, γεννήθηκε στο Πεταλίδι Μεσσηνίας το έτος 1908. Το κοσμικό του όνομα ήταν Ανδρέας. Στα 18 του χρόνια πήγε στην Καλαμάτα, όπου συνδέθηκε με πνευματικούς ανθρώπους και αποφάσισε να εισέλθει στον ιερό κλήρο. Έγινε Μοναχός και πήρε το όνομα Βησσαρίων. Έπειτα χειροτονήθηκε Διάκονος, Ιερέας και έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.To…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr