Παραμένει στην Πινακοθήκη Λάρισας το έργο του Δημ. Αληθεινού “Sine Fine”

Τα Νεα της Περιφερειας


Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 12:30 θα δοθεί συνέντευξη τύπου για την επίσημη παρουσίαση του έργου του Δημήτρη Αληθεινού το οποίο ανήκει στην συλλογή του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου από τις αρχές δεκαετίας του 1990. Τον Μάιο του 2022 παραχωρήθηκε ως δάνειο στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και θα βρίσκεται σε μόνιμη έκθεση σε καθορισμένο σημείο του Μουσείου.

Στη συνέντευξη τύπου θα συμμετέχουν εκ μέρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Απόστολος Καλογιάννης, η Αντιπρόεδρος κα. Άννυ Ψάρρα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εκ μέρους του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου ο Διευθυντής κ. Έκτωρ Βερύκιος και η καλλιτεχνική Διευθύντρια κα. Ειρήνη Οράτη. Επίσης θα παραστεί και ο καλλιτέχνης Δημήτρης Αληθεινός.

Τα στοιχεία του έργου είναι:

Sine Fine , 1981

Λαμαρίνα σιδήρου, μπρούντζος, φύλλα χρυσού, μουσικές χορδές, πορσελάνη, 200Χ150 εκ.

Από την σειρά Σημεία μέσα στους χρόνους

Συλλογή Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου

Δάνειο στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, 2022

Το έργο Sine Fine, από την σειρά Σημεία μέσα στους Xρόνους, δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη Αληθεινό το 1981. Αναπαριστά τον Άγιο Γεώργιο έφιππο, τη στιγμή που σκοτώνει τον φτερωτό δράκο με το δόρυ του. Στην αριστερή πλευρά, φαίνεται η πόλη της Αλαγίας και η πριγκίπισσα, την οποία διασώζει ο Άγιος με την ηρωική του πράξη. Η παράσταση…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr