Παρακολουθήσεις: Oι θέσεις των κομμάτων στην πρόταση ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική

Πολιτικη


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ολομέλειας για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, με βάση τη σχετική πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης,  παρουσιάζοντας την πρόταση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την στάση της επιχειρεί να συσκοτίσει την υπόθεση τονίζοντας ότι η εξεταστική επιτροπή δεν διερευνά περιόδους αλλά υποθέσεις.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο εισηγητής Δημήτρης Καιρίδης, σημείωσε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει «παρών», προκειμένου να διευκολύνει τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη όχι για λόγους συμψηφισμού, αλλά για την εξαγωγή πληρέστερων συμπερασμάτων για τις διαχρονικές αδυναμίες της ΕΥΠ, η διερεύνηση να επεκταθεί και στο παρελθόν.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για συνταγματική εκτροπή και σήψη με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι ο ιθύνων νους των παρακολουθήσεων, καθώς το Μαξίμου είχε δημιουργήσει ουσιαστικά ένα δημόσιο κονσόρτσιουμ παρακολουθήσεων. Δήλωσε ότι θα ψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και διαμήνυσε στη ΝΔ ότι εάν επιθυμεί έρευνα σε βάθος χρόνου, μπορεί να καταθέσει δική της, νέα, πρόταση για εξεταστική.

Στο βήμα ανέβηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος χαρακτήρισε «φτηνιάρικο κόλπο» την πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του χρονικού διαστήματος…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr