Παράσταση διαμαρτυρίας των αγροτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς

Τα Νεα της Περιφερειας


Σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς και Πουρίου πραγματοποιήθηκε στο Πουρί, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις καταστροφές που έχουν προκληθεί λόγω των έντονων και καταστροφικών καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στην περιοχή και που αφορούν στην κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία, στο οδικό δίκτυο, την άρδευση και ύδρευση, αλλά και συνολικότερα τα αγροτικά θέματα.

Η σύσκεψη κατέληξε στην απόφαση της  παράστασης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο δημαρχείο της Ζαγοράς και θα δώσουν το ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Όπως αναφέρουν οι εγρότες στο ψήφισμά τους: “Ένα ακόμη καλοκαίρι ερχόμαστε αντιμέτωποι με την κατεστραμμένη επαρχιακή οδό, την διαλυμένη αγροτική οδοποιία. Ενώ οι καλλιεργητικές εργασίες έχουν φουντώσει, το οδικό δίκτυο είναι διαλυμένο με πολλά έργα να είναι μισά και όσα έγιναν είναι μπαλώματα και τσαπατσουλιές. Οι αγροτικοί δρόμοι επίσης κατεστραμμένοι με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την καλλιεργητική φροντίδα και να δημιουργούνται ζημιές στα αυτοκίνητα μας επίσης κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύστημα άρδευσης, άρχισαν οι διακοπές νερού ύδρευσης”.

“… Ταυτόχρονα το πετρέλαιο έχει φτάσει 2,08 και η βενζίνη 2,45 με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να καλλιεργήσουμε και να κινδυνεύουμε να ξεκληριστούμε καθώς τα έσοδά μας είναι μικρότερα από το κόστος παραγωγής… Τα λιπάσματα έχουν την διπλάσια τιμή από την περσινή…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr