Πανελλήνιες 2022: Μειωμένος αριθμός αριστούχων – Η πανδημία δυσκόλεψε τους υποψήφιους (video)

Νεα


Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων με μειωμένο αριθμό αριστούχων σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς τα Μαθηματικά, η Βιολογία, η Φυσική και τα Αρχαία Ελληνικά, ήταν τα μαθήματα που κυρίως δυσκόλεψαν τα παιδιά.

«Λόγω και των αλλαγών στους συντελεστές βαρύτητας θα έχουμε μικρή μείωση στις υψηλόβαθμες βαθμολογίες, αλλά και πολύ σημαντική μείωση στις μεσαίες βαθμολογίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μαθηματικός Φάνης Κοφίνας.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 13:00 της Τρίτης, με τις βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας. Οι υποψήφιοι μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους με τρεις τρόπους: από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο, σε όσους το είχαν αιτηθεί, και με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Όπως διευκρινίστηκε από το ΥΠΑΙΘ, οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Στατιστικά στοιχεία

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2022 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες:

Επισημαίνεται ότι το πλήθος των υποψηφίων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ προκύπτει από μία τουλάχιστον συμμετοχή σε πανελλαδικά εξεταζόμενο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr