Παναθηναϊκός: Με όπλο την ιστορία του και τη δουλειά του Γιοβάνοβιτς

Αθλητικα


Με όπλο την δουλειά του Γιοβάνοβιτς, με αυτοπεποίθηση από την ιστορία του συλλόγου απέναντι στους Τσέχους, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ευρώπη, με στόχο να μπει στους ομίλους. Απέναντι στην Σλάβια, ο Παναθηναϊκός θα είναι ένα αουτσάιντερ, έτοιμο να πολεμήσει. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη. Μετά από πέντε χρόνια απουσίας ο σύλλογος μπήκε ξανά στις ευρωπαϊκές κληρώσεις. Ο πρώτος αντίπαλος δύσκολος, όμως η κλήρωση ανοίγει έναν δρόμο που επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει την συμμετοχή του στους ομίλους.

Δύσκολη κλήρωση, αλλά εφικτός ο δρόμος για τους ομίλους

Θυμάμαι τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στο συνδρομητικό στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη και του Γιάννη Πάγκου που σε μία απολογιστική συνέντευξη μεταξύ άλλων είπε πως η συμμετοχή από μόνη της δεν έχει καμία σημασία. Το σημαντικό είναι να μπει η ομάδα στους ομίλους, τότε ουσιαστικά θα έχει αξία η ευκαιρία που δίνεται στον Παναθηναϊκό να παίξει στα προκριματικά Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ακριβώς στην ίδια λογική, δεν θα είχε καμία πρακτική σημασία ο Παναθηναϊκός να είχε μία εύκολη κλήρωση με έναν αδύναμο αντίπαλο, σε αυτήν την φάση, να πανηγύριζε μία εύκολη πρόκριση και στα playoffs να έπεφτε πάνω στα θηρία. Να μην γελιόμαστε η ομάδα έκανε άλματα πέρυσι με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, φέτος υπάρχει ελπίδα και η προοπτική να γίνει ακόμη ένα βήμα παραπάνω, μέσα από την σταθερότητα και από τις μεταγραφικές προσθήκες, όμως ακόμη δεν είναι έτοιμη η ομάδα να κοντράρει αντιπάλους στο επίπεδο της Γουέστ Χαμ και της Βιγιαρεάλ.

Το καλό σενάριο λοιπόν ασφαλώς και δεν ήταν να πάρει σε αυτήν την φάση μία πρόκριση απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο από πολύ χαμηλού επιπέδου πρωτάθλημα και στα playoffs να πάει άκλαυτος από την κλήρωση. Το καλό σενάριο είναι αυτό που ήρθε.

Κλήρωση που δεν έχει δράκο

Δηλαδή μία κλήρωση δύσκολη, αλλά απέναντι σε έναν αντίπαλο που επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να δώσει την μάχη του με τις πιθανότητες του και στον επόμενο γύρο ο αντίπαλος να είναι βατός. Αν τα πράγματα πάνε καλά, με την ψυχολογία πως έχει περάσει έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου όπως είναι η Σλάβια, ο Παναθηναϊκός, θα έχει την αυτοπεποίθηση να καταφέρει να τελειώσει την δουλειά με έναν αντίπαλο από το γκρουπ των αδυνάτων.

Με λίγα λόγια, η χθεσινή κλήρωση τού δημιούργησε έναν συγκεκριμένο δρόμο για τους ομίλους, που δεν είναι ευκολοδιάβατος, όμως μετά από το πρώτο μονοπάτι, δεν υπάρχει κάποιος δράκος.

Η ιστορία μπορεί να δώσει έξτρα αυτοπεποίθηση

Ιστορικά ο Παναθηναϊκός έχει συνδικάσει μεγάλες του επιτυχίες, προκρίσεις σε ομίλους, προκρίσεις από ομίλους, αλλά και σε νοκ άουτ πιο προχωρημένες φάσεις…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr