ΠΑΜΕ: Ανακοίνωσε σειρά πρωτοβουλιών έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Νεα


Σειρά δραστηριοτήτων ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ τόσο στη διάρκεια της ΔΕΘ, όσο και μετά από αυτήν. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα σύσκεψης εργαζομένων και συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 70 σωματείων από μια σειρά χώρους και κλάδους δουλειάς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, από την πόλη αλλά και ευρύτερα από τη Μακεδονία και με τη συμμετοχή των απεργών της «Μαλαματίνα».

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ: «Από την πλατιά αυτή σύσκεψη μέσα από την πλούσια κουβέντα αναδείχθηκαν οι μεγάλοι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά κλάδους που αποτελούν ελπίδα για όλους τους εργαζόμενους. Εκφράστηκε η αποφασιστικότητα για την πραγματοποίηση ενός μαζικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ και των εργατικών σωματείων στη ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία ΧΑΝΘ ώστε να αποτελέσει σταθμό στην κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων και με νέα ορμή να προετοιμαστεί πανεργατικός απεργιακός ξεσηκωμός το επόμενο διάστημα. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν πρωτοβουλίες και να αξιοποιήσουν όλες τις συλλογικές διαδικασίες χωρίς καμιά αναμονή.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως της «Μαλαματίνας», των οικοδόμων που μετά από μεγάλη μάχη υπέγραψαν ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και δίνουν αγώνα για την εφαρμογή της.
Από τα Λιπάσματα Καβάλας,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr