Πακιστάν: Εμφάνιση ελονοσίας και Δάγκειου πυρετού μετά τις πλημμύρες – Πάνω από 1.500 νεκροί

Νεα


Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έλαβαν θεραπεία για μολυσματικές και υδατογενείς νόσους μέσα σε μια ημέρα στις περιοχές του νότιου Πακιστάν που επλήγησαν από τις πλημμύρες, όπως έγινε σήμερα γνωστό από κυβερνητικά στοιχεία, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες ξεπέρασε τους 1.500.

Στις πλημμυρισμένες περιοχές έχουν εμφανιστεί νόσοι περιλαμβανομένης της ελονοσίας, του Δάγκειου πυρετού, διάρροιας και δερματολογικών παθήσεων, σύμφωνα με μια έκθεση της επαρχιακής κυβέρνησης του Σινδ στο νότιο Πακιστάν, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

  • ΗΠΑ: Σε εξέλιξη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Πακιστάν

Η έκθεση επιβεβαιώνει 588 κρούσματα ελονοσίας με άλλα 10.604 ύποπτα πέραν των 17.977 κρουσμάτων διάρροιας και των 20.064 κρουσμάτων δερματολογικών παθήσεων που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη.

Συνολικά 2,3 εκατομμύρια ασθενείς έχουν λάβει θεραπεία από την 1η Ιουλίου σε κινητά νοσοκομεία και νοσοκομεία εκστρατείας που στήθηκαν στην πλημμυρισμένη περιοχή.

Βροχές μουσώνων-ρεκόρ που σημειώθηκαν στο νότιο και στο νοτιοδυτικό Πακιστάν και το λιώσιμο των παγετώνων στα βόρεια τμήματα της χώρας προκάλεσαν τις πλημμύρες από τις οποίες επηρεάστηκαν σχεδόν 33 εκατομμύρια άνθρωποι από τους 220 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας αυτής της Νότιας Ασίας, παρασύροντας σπίτια, καταστρέφοντας σοδειές, γέφυρες, δρόμους και κτηνοτροφικές μονάδες με ζημίες που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr