«Πακέτο» ΔΕΘ: Προτεραιότητα το «καλάθι του καταναλωτή» – Έτοιμη η λίστα με τα προτεινόμενα μέτρα

Οικονομια


Η στήριξη των ευάλωτων οικονομικά κοινωνικών ομάδων, οι οποίες πλήττονται δυσανάλογα από την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό και δεν διαθέτουν άλλες «άμυνες», θα αποτελέσει για την κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα στο πλαίσιο της νέας δέσμης μέτρων που θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο. Θα συνεχιστεί η στήριξη της κυβέρνησης δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο αναζητεί πρόσθετες παρεμβάσεις με έμφαση στο «καλάθι του καταναλωτή», ιεραρχώντας ψηλά τις επιπτώσεις από τον πληθωρισμό σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, όπως χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Στην κατεύθυνση αυτή, κερδίζει έδαφος η χορήγηση τουλάχιστον μιας νέας επιταγής ακρίβειας, καθώς όπως φάνηκε και από το fuel pass 1 και 2, οι δικαιούχοι- σε ποσοστό 75%- προτίμησαν η ενίσχυση να μπει στο λογαριασμό και όχι στην ηλεκτρονική κάρτα, προκειμένου με τα χρήματα να …κλείσουν άλλες τρύπες που ανοίγει η καθημερινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας έχει ετοιμάσει λίστα προτεινόμενων μέτρων ενίσχυσης, τα οποία εκτείνονται από τις μειώσεις φόρων και τη χορήγηση επιδομάτων έως σε αυξήσεις σε μισθούς και  συντάξεις (συνολικά η παροχή αναδρομικών στους συνταξιούχους έχει αποκλειστεί) με αναλυτική κοστολόγηση για το κάθε μέτρο.

Στη λίστα περιλαμβάνονται και μέτρα τα οποία μπορεί να μην κοστίζουν ακριβά στον προϋπολογισμό, αλλά προκαλούν αίσθηση και διορθώνουν στρεβλώσεις,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr