Παζάρια του Ερντογάν με το ΝΑΤΟ: Δεν θέλει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας – Αιχμές για την Ελλάδα

Νεα


Την ώρα που Φινλανδία και Σουηδία επισπεύδουν τις διαδικασίες για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική χαρακτηρίζοντας τις δύο χώρες καταφύγια τρομοκρατών του ΡΚΚ. Διεκδικώντας για άλλη μια φορά ρόλο ρυθμιστή, ο Τούρκος πρόεδρος εκμεταλλεύεται την περίσταση για να στραφεί και εναντίον της Ελλάδας. Αναφερόμενος στην επιστροφή της χώρας μας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ ΤΟ 1980, είπε ότι η Άγκυρα δε θα ήθελε να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος.

«Η στάση μας δεν είναι θετική. Γιατί στο παρελθόν, προηγούμενες τουρκικές κυβερνήσεις έκαναν λάθος με την επανένταξη της Ελλάδας και γνωρίζετε την τρέχουσα στάση της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας, στάση που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ. Ως Τουρκία δε θέλουμε να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος» υποστηρίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παζάρια του Ερντογάν με το ΝΑΤΟ – Δυσφορία της Ουάσινγκτον

Οι δηλώσεις Ερντογάν, που κατά τους υπουργούς Εξωτερικών Σουηδίας και Φινλανδίας αποτελούν έκπληξη και δε συνάδουν με το περιεχόμενο των πρόσφατων επαφών τους με την Άγκυρα, προκαλούν ζυμώσεις εν όψει της επικείμενης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βερολίνo, καθώς η Ουάσινγκτον διερευνά την τουρκική θέση. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Σουηδή πρωθυπουργό και τον Φινλανδό πρόεδρο ενώ ενδεικτική του προβληματισμού στην αμερικανική κυβέρνηση είναι η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε σχετική ερώτηση…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr