Πέντε σπουδαίες διακρίσεις της Περιφέρειας Κρήτης στα Tourism Awards 2022

Τα Νεα της Περιφερειας


Πέντε διακρίσεις κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης στα Τourism Awards 2022, σε μία τελετή για τον Ελληνικό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Η Περιφέρεια κατέκτησε πέντε βραβεία, ορισμένα εκ των οποίων συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία τους, επιβεβαιώνοντας τη συγκροτημένη, συνεπή και αποτελεσματική δουλειά της Περιφέρειας για την ανάδειξη και την συνεχή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος του νησιού. Τα Tourism Awards 2022, που διοργάνωσε για 9η συνεχή χρονιά η BOUSSIAS Communications, αποτελούν θεσμό – σημείο αναφοράς για τους ποιοτικότερους και πιο καινοτόμους φορείς, επιχειρήσεις και projects του ελληνικού τουρισμού.

Η επιτυχία της Περιφέρειας Κρήτης έρχεται ως επιστέγασμα του συγκροτημένου στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό που εκπόνησε και υλοποιεί με συνέπεια η Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια, με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα, στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας. Είναι ενδεικτικό ότι, το β’ εξάμηνο του 2021, οι αεροπορικές αφίξεις ξένων επισκεπτών ανήλθαν στα 2,1 εκατομμύρια, φτάνοντας το 77% της «χρυσής χρονιάς» του 2019. Μάλιστα, οι εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου μήνες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς τον Σεπτέμβριο η αύξηση των αφίξεων εξωτερικού έφτασε το +108%, τον Οκτώβριο το +135%, το Νοέμβριο το +86% και το Δεκέμβριο το +224%.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κάθε ευρώ που επενδύουμε στη στήριξη του τουρισμού φέρνει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr