Πάτρα: Τέλος ο διακοσμητικός φωτισμός της γέφυρας Ρίο- Αντίρριο για εξοικονόμηση ενέργειας

Τα Νεα της Περιφερειας


Η ενεργειακή κρίση φέρνει νέα δεδομένα και στην φωταγώγηση της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία αναστέλλει τον τακτικό διακοσμητικό φωτισμό τα βράδια του Σαββάτου πλην εξαιρέσεων.

Συγκεκριμένα η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ενεργειακή κρίση και εξοικονόμηση ενέργειας: Αναστολή τακτικού διακοσμητικού φωτισμού στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» τα Σαββατόβραδα

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τρέχουσα ενεργειακή κρίση και προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας -ειδικότερα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών- η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. προχωρεί στη λήψη επιπλέον μέτρων εξοικονόμησης, περιλαμβάνοντας σε αυτά και τον τακτικό διακοσμητικό φωτισμό της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει δρομολογήσει την αναστολή της καθιερωμένης σαββατιάτικης φωταγώγησης με τον γαλάζιο διακοσμητικό φωτισμό, από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, με εξαίρεση περιπτώσεις σημαντικών εθνικών ή διεθνών επετείων, κατά τις οποίες η ζεύξη θα φωταγωγείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα».

«Το συγκεκριμένο μέτρο – συνεχίζει η εταιρεία – εκτός του ότι κρίθηκε απαραίτητο για την αντιμετώπιση της εν εξελίξει κρίσης, συνάδει και με τη γενικότερη περιβαλλοντική στρατηγική της εταιρείας, στην οποία δίδεται ιδιαίτερη έμφαση επί σειρά ετών.

Μέσα από την εφαρμογή νέων μέτρων και διαδικασιών διαχείρισης, αλλά και την υιοθέτηση καθημερινών πρακτικών σε όλο το…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr