Πάτρα: Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου γιορτάζει τα 18α γενέθλια (video)

Τα Νεα της Περιφερειας


Με ένα συμβολικό βίντεο γιορτάζει τα 18α γενέθλιά της η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης», που εγκαινιάστηκε στις 12 Αυγούστου του 2004.

Σε αυτό εμφανίζεται η Μαρία Κίτσου, νεαρή μηχανικός του τμήματος δομικής συντήρησης (απόφοιτος του τμήματος πολιτικών μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών), σε εσωτερική ανάβαση σε πυλώνα, με αλλαγή επιπέδων εκκινώντας από το σημείο έδρασης στον βυθό της θάλασσας, έως την κορυφή του και την έξοδο στο φως της ημέρας, ενώ ταυτόχρονα αθροίζονται τα χρόνια που παρήλθαν από την απόδοση της Ζεύξης στην κυκλοφορία.

 

 

«Η καθημερινή εργασία στη Γέφυρα μεταφράζεται σε εφαρμογή κανόνων που μας έχει κληροδοτήσει η εξειδίκευση στη συντήρηση και οι τεχνικές γνώσεις που αποκτήθηκαν από την εμπειρία της ομάδας μας σε βάθος χρόνου.» δηλώνει η ίδια. Και προσθέτει: «Αυτές συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο:  Υψηλή ποιότητα – ασφάλεια εργαζομένων και προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικά όμως για μία νέα γυναίκα μηχανικό, η επαγγελματική ενασχόληση σε ένα έργο σαν τη Γέφυρα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία επαγγελματικής καταξίωσης με όρους ισότητας, σε μία εταιρεία που -από την εποχή της κατασκευής της Ζεύξης- έδωσε ευκαιρίες, σε πολλές γυναίκες και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο».Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr