Πάπας Φραγκίσκος στην Corriere della Sera: Ίσως το «γάβγισμα» του ΝΑΤΟ να διευκόλυνε τον θυμό του Πούτιν

Νεα


Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Ο Ποντίφικας Φραγκίσκος παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα Corriere della Sera. Μια συνέντευξη με σημαντικές δηλώσεις και που δημοσιεύεται την ημέρα της επέμβασής του στο γόνατο. “Είμαι έτσι (με το πόδι) εδώ και καιρό, δεν μπορώ να περπατήσω” τονίζει ο ίδιος ενώ υποδέχεται τους δημοσιογράφους καθισμένος. 

Αναφερόμενος στο πολυσυζητημένο σενάριο ταξιδιού του στο Κίεβο, ο Πάπας Φραγκίσκος διευκρινίζει πως “την πρώτη μέρα του πολέμου τηλεφώνησα στον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι” ενώ δεν τηλεφώνησε στον Πούτιν, εφόσον “ήθελα να κάνω μια ξεκάθαρη χειρονομία για να τη δει όλος ο κόσμος, και για αυτό πήγα στον Ρώσο Πρέσβη”.
Ύστερα από είκοσι μέρες πολέμου, ο Πάπας ζήτησε από τον Καρδινάλιο Παρολίν “να στείλει στον Πούτιν το μήνυμα ότι είμαι πρόθυμος να πάω στη Μόσχα”, κάτι στο οποίο ο Ρώσος Πρόεδρος δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί. “Εξακολουθούμε να επιμένουμε, αν και φοβάμαι πως ο Πούτιν δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει (αυτή) τη συνάντηση αυτή τη στιγμή”. Και πρόσθεσε: “Αλλά τόση βαρβαρότητα πώς να μην την σταματήσεις; Πριν από είκοσι πέντε χρόνια ζήσαμε το ίδιο πράγμα με τη Ρουάντα”.

Πάνω σε αυτό το θέμα, ο Πάπας Μπεργκόλιο τόνισε πως “δεν πρόκειται να πάω στο Κίεβο προς το παρόν” εφόσον “νιώθω ότι δεν πρέπει να πάω”. “Πρώτα πρέπει να πάω στη Μόσχα, να συναντήσω τον Πούτιν. Είμαι όμως ένας παπάς, τι να κάνω; Ό,τι μπορώ κάνω. Αν ο Πούτιν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr