Ο φάκελος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πυροδοτεί νέες έντονες πολιτικές συγκρούσεις

Πολιτικη


Γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις για το ζήτημα της τηλεφωνικής παρακολούθησής του που καταγγέλλει, κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Κουκάκης. Παράλληλα, συνεχίζεται η πολιτική κόντρα στη σκιά της υπόθεσης.

  • Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Κουκάκη — Τι είπε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ο φάκελος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πυροδοτεί νέες σφοδρές αντιπαραθέσεις και πολιτικές συγκρούσεις. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας χαρακτήρισε θεσμικό το ζήτημα, δείχνοντας το δρόμο της Βουλής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η διερεύνηση να επεκταθεί σε βάθος χρόνου. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Πρέπει να γίνει συζήτηση σε συγκεκριμένο βάθος χρόνου για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν διαφορετικές πρακτικές με άλλες κυβερνήσεις ή αν αυτό ήταν μια πολιτική που απλώς επαναλαμβανόταν και το βλέπαμε να συμβαίνει και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Πρέπει να το δούμε, να μας προβληματίσει και να αναλάβουμε πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες».

Συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όπως λέει οι χλιαρές διαψεύσεις δεν πείθουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το ελληνικό water gate, φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και ζητάει την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Παρέμβαση στο θέμα έγινε κι από την ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  • Να τοποθετηθεί η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ν….Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr