Ο υποδιοικητής της ΤτΕ στην ΕΡΤ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας: Έχουμε πολύ σημαντικούς ρυθμούς μεγέθυνσης

Οικονομια


Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με τον Γιώργο Κουβαρά φιλοξενήθηκε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Θεόδωρος Πελαγίδης σχολιάζοντας το 7,7% της ανάπτυξης του δευτέρου τριμήνου που ανακοινώθηκε σήμερα από την ΕΛΣΤΑΤ.  Μεταξύ άλλων τόνισε ότι υπήρξε αναθεώρηση και των στοιχείων του πρώτου τριμήνου στο 8% κι έκανε λόγο για σημαντικούς ρυθμούς μεγέθυνσης.

«Καταρχάς έχουμε μια αναθεώρηση του πρώτου τριμήνου στο 8% και 7,7% στο δεύτερο τρίμηνο, πολύ σημαντικοί ρυθμοί μεγέθυνσης. Θέλω να πω δυο πράγματα που δεν έχουν ακουστεί, στο πρώτο τρίμηνο δεν έχουμε καλό τουρισμό κι επίσης δεν έχουμε μειώσεις των καταθέσεων ούτε στις επιχειρήσεις ούτε στα νοικοκυριά κι επιτυγχάνει η οικονομία το 8% . Στο δεύτερο επίσης, βλέπουμε τα ίδια πράγματα όσον αφορά τις καταθέσεις[…] Άρα η ιδέα ότι οι πολίτες ξοδεύουν επειδή τους έχουν δοθεί χρήματα δεν προκύπτει από τα στοιχεία σε κάποιο βαθμό. Επίσης, ο τουρισμός δεν είναι στο δεύτερο τρίμηνο στα καλύτερά του και είναι χαμηλότερος του ’19. Επομένως πραγματικά έχουμε ένα φαινόμενο υψηλού πληθωρισμού – υψηλής ανάπτυξης το οποίο διαρκεί».

Όπως είπε το πληθωριστικό σοκ μπορεί να φρενάρει την ανάπτυξη απότομα αλλά αυτό είναι κάτι που προς το παρόν δεν φαίνεται ότι θα συμβεί ούτε το τρίτο τρίμηνο από τα στοιχεία που υπάρχουν. Σε ερώτηση για το πόσο καιρό εκτιμά ότι θα πηγαίνουν μαζί υψηλός πληθωρισμός και ανάπτυξη ο κ. Πελαγίδης απάντησε ότι φαίνεται ότι αυτό μπορεί να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr