Ο τουρκικός εκνευρισμός και η σαφής απάντηση της Αθήνας – «Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Πολιτικη


Απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα και τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν που συντηρούν τη ρητορική της έντασης έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδίδοντας τον τουρκικό εκνευρισμό στην γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας μας.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Η χώρα μας υπέρ του διαλόγου, αλλά δε σημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ελληνική κυβέρνηση δε θα προασπίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα εθνικά μας συμφέροντα και τη διεθνή νομιμότητα με τον τρόπο που αποτελεσματικά το κάνουμε την τελευταία διετία που έχει αναβαθμίσει τη χώρα μας γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά, μια πραγματικότητα στην οποία αντανακλά ο εκνευρισμός της Τουρκίας συνολικά».

Φανερά ενοχλημένος ο πρόεδρος της Τουρκίας από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό κονγκρέσο επιτέθηκε ξανά στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Από εδώ και πέρα ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής – ομόλογός μου. Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μας, αλλά για ένα πράγμα πρέπει να ξέρουν καλά ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία τα… βάζει με τον Νίκο Δένδια

Λίγες ώρες μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν, η Άγκυρα μέσω του υπουργείου Άμυνας αυτή τη φορά, “στοχεύει” τον Νίκο Δένδια και τον κατηγορεί για επεκτατικές βλέψεις, με αφορμή την ανάρτησή του για την μαύρη επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr