Ο τουρκικός αναθεωρητισμός στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Το προσχέδιο συμπερασμάτων

Πολιτικη


H ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ευρώπη θα βρίσκεται στο επίκεντρο της διήμερης Συνόδου Κορυφής των 27 Ευρωπαίων ηγετών σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, με την ελληνική πλευρά να έχει παράλληλα εστιασμένο το βλέμμα της στην τουρκική παραβατικότητα καλώντας τους εταίρους μας να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τη συμπεριφορά της Άγκυρας.
Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεών του στην παγκόσμια κρίση της επισιτιστικής ασφάλειας, ενώ θα συζητηθεί η συνέχιση της στήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει οικονομική, στρατιωτική, πολιτική και ανθρωπιστική στήριξη.

Η Σύνοδος ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων ξεκινά στις 10:30 π.μ. (ώρα Ελλάδας). Θα ακολουθήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) με βασικά θέματα την έγκριση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, την επισιτιστική ασφάλεια, την κατάσταση στην Ουκρανία, την Τουρκία.

Τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου, 24 Ιουνίου, θα συζητηθεί η μακροοικονομική κατάσταση στην ΕΕ και οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Κ. Μητσοτάκης και Ν. Αναστασιάδης θα θέσουν το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας

Το θέμα του τουρκικού αναθεωρητισμού πρόκειται να θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους ομολόγους του κατά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr