Ο Τεντόγλου και ο Πομάσκι στο SPORT24: Το “είμαι σε περίεργη φάση” του Μίλτου και “το πολύ μεγάλο άλμα που έρχεται”

Αθλητικα


Ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Γιώργος Πομάσκι μίλησαν στο SPORT24 μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν. Σε “περίεργη φάση” ο πρωταθλητής μας και “φουλ ικανοποιημένος” ο προπονητής του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποχώρησε αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής, βαρύς και σκεπτικός από “Hayward Field”. Σπάνια αντίδραση για αθλητή που κατακτά το πρώτο του μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου και πρώτο της χώρας του στο αγώνισμά του.

Όμως, είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης και ο κορυφαίος άλτης στον κόσμο και η κριτική που ασκεί στον εαυτό του είναι απογυμνωμένη από χάδια και στρογγυλέματα στις γωνίες. Πολύ αυστηρή αυτοκριτική και στις λεπτομέρειες, διότι θέλει να φτάνει στην τελειότητα.

Δεν έκανε μισό break στις σκέψεις του για να απολαύσει τη νέα του κατάκτηση. “Είμαι σε μια περίεργη φάση τώρα”, εξομολογήθηκε στο SPORT24, ενώ βρισκόταν έξω από το στάδιο και έπαιρνε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο.

Είχε τελειώσει με όλη τη ρουτίνα που απαιτείται μετά την ολοκλήρωση ενός τελικού και είχε φτάσει η στιγμή που χρειαζόταν να βρει την ηρεμία του. Αυτό ήθελε, όμως το μυαλό του δεν σηκωνόταν από το σκάμμα. Έμεινε εκεί, στις προσγειώσεις του, στη λευκή άμμο που “κουτσουρεύει” τις επιδόσεις.

“Δεν έχω κάνει καλύτερα άλματα στη ζωή μου, αλλά οι προσγειώσεις μου ήταν τραγικές”

“Δεν ξέρω πώς… Δεν ξέρω πώς να το πω. Δεν έχω κάνει καλύτερα άλματα στη ζωή μου. Ήταν μεγάλα άλματα”, συνέχισε να λέει σκασμένος στο SPORT24 και πρόσθεσε: “Ήταν όλα τέλεια, αλλά οι προσγειώσεις μου ήταν τόσο κακές που έχανα πάρα πολλά εκατοστά και αυτό μου κόστισε πάνω στον αγώνα. Ποτέ δεν κάνω καλή προσγείωση, αλλά σήμερα ήταν χειρότερα από ποτέ. Φαίνεται ξεκάθαρα σε όλα τα άλματά μου ότι οι προσγειώσεις μου ήταν τραγικές”.

Ερωτηθείς αν έχει συνειδητοποιήσει ότι το αργυρό μετάλλιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα που δεν είχε άλλη τέτοια διάκριση, απάντησε με βαριά καρδιά και μονολεκτικά: “Μμμμ… Ναι”.

Ακόμα κι αν ο Γουάνγκ δεν κέρδιζε στο τελευταίο άλμα και είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο θα ασκούσε την ίδια κριτική στον απαιτητικό εαυτό του. Διότι, εστιάζει στην αγωνιστική παρουσία του και στις επιδόσεις του και όχι στο μενταγιόν που κρεμάει στο στήθος του. Θέλει να συνδυάζει τις διακρίσεις του με πολύ μεγάλα άλματα. Αντίστοιχη ήταν και η κριτική του πέρυσι, μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε στο Τόκιο. Τότε, που κέρδισε τους Έλληνες με την ταπεινότητα και τον αυθεντικό λόγο του.

Ακριβώς, μετά τον αγώνα του στο Γιουτζίν και ενώ βρισκόταν στη μικτή ζώνη, έλεγε: “Ήρθα εδώ για το χρυσό μετάλλιο (το μοναδικό χρυσό που λείπει από τη συλλογή του) και δεν μπορούσα να πηδήξω 8,45μ.. Δεν μου βγήκε τίποτα….Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr