Ο Τάσος Αυλωνίτης στο SPORT24: “Έμεινε το όνομά μου με το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, βρίσκομαι στη καλύτερη φάση της καριέρας μου”

Αθλητικα


Ο Τάσος Αυλωνίτης ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που έχουν δει πολλά πράγματα στην καριέρα τους. Περιπέτειες στο εξωτερικό, μεγάλοι αντίπαλοι όπως ο Χάλαντ και ο Μπουφόν, πέρασμα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων. Ο 32χρονος αμυντικός ξετυλίγει το “κουβάρι” στο SPORT24.

Λίγοι είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει το ταξίδι του Τάσου Αυλωνίτη. Οι περιπέτειές του εκτείνονται από τη γειτονική Ιταλία έως την Αυστρία και τη μακρινή Σκωτία, από μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, όπως τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, μέχρι την Κύπρο και τον Απόλλωνα Λεμεσού. Με λίγα λόγια ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός έχει μία αξιοζήλευτη καριέρα γεμάτη εμπειρίες.

Το SPORT24 συνάντησε τον Τάσο Αυλωνίτη στο κέντρο της Αθήνας. Λίγες ημέρες μετά το τέλος του τελευταίου του ταξιδιού του στο Νησί της Αφροδίτης. Στόχος; Μία συζήτηση, ώστε να ξετυλιχθεί το κουβάρι της ποδοσφαιρικής του ιστορίας. Της ιστορίας που τον έφερε συμπαίκτη με τον Έρικ Αμπιντάλ και αντίπαλο του Έρλινγκ Χάλαντ.

Η εξιστόρηση ξεκινάει από την αρχή. Όταν από τα τοπικά της Εύβοιας ο Αυλωνίτης βρέθηκε να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική για μία ομάδα, όπως είναι το Αιγάλεω:Μεγάλωσα στην Χαλκίδα. Έπαιζα στο τοπικό στην Εύβοια, είχαμε κάνει εξαιρετική πορεία και ήρθε πρόταση από το Αιγάλεω και τον Θωμά Μητρόπουλο. Τότε είχε πέσει στη Β’ Εθνική και ήθελε να κάνει νέο ξεκίνημα με καινούργιους παίκτες. Μάζεψε ταλαντούχα παιδιά της εποχής εκείνης και ένας εξ αυτών ήμουν και εγώ”.

Πώς είναι για έναν 18χρονο ποδοσφαιριστή όμως να βιοπορίζεται στη β’ κατηγορία: “Έκατσα τρία χρόνια στη Β’ Εθνική, τη δεύτερη χρονιά είχε γίνει κάτι σαν συγχώνευση με τον Ηλυσιακό. Το βιοποριστικό ήταν ένα κομμάτι που σε επηρέαζε στην καθημερινότητα, όμως ο στόχος ήταν να καθιερωθώ στην ομάδα. Ήθελα να προπονούμαι να βελτιώνομαι. Ήταν μεγάλο πράγμα για ένα παιδί 18 χρονών να παίζει στην δεύτερη κατηγορία, η οποία τότε ήταν δυνατή”.

Ο Ψωμιάδης τραβούσε τα βλέμματα πάνω του

Μετά από τρία χρόνια στη Β’ Εθνική ήρθε η μεταγραφή του Αυλωνίτη στην Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη. Η πρώτη εμπειρία σε ομάδα της Super League ήταν γεγονός: “Τρία χρόνια γεμάτες εμπειρίες και αγώνες μου έδωσαν αργότερα το 2010 τη μεταγραφή στην Καβάλα του κ. Ψωμιάδη. Έτυχα τη δεύτερη χρονιά, μετά την πρώτη πολύ πετυχημένη της ομάδας.

Βρήκα ένα εξαιρετικό ρόστερ με…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr