«Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει χρόνια» προειδοποιούν δυτικοί ηγέτες

Νεα


Οι δυτικοί ηγέτες προειδοποιούν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια και θα απαιτήσει μακροχρόνια στρατιωτική υποστήριξη, καθώς η Ρωσία στέλνει χιλιάδες εφέδρους στο Σεβεροντονιέτσκ σε μια προσπάθεια να καταλάβει την ανατολική πόλη Σιβεροντόνετσκ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild την Κυριακή: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι μπορεί να πάρει χρόνια. Δεν πρέπει να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία». 

  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα τέλη Αυγούστου σχεδιάζει το Κίεβο να επιστρέψει στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για έναν μακρύ πόλεμο ενώ ο νέος επικεφαλής του βρετανικού στρατού δήλωσε ότι τα βρετανικά στρατεύματα πρέπει να προετοιμαστούν «για να πολεμήσουν στην Ευρώπη για άλλη μια φορά».

Οι δηλώσεις «δείχνουν» ότι η Δύση πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να πετύχει μια γρήγορη στρατιωτική πρόοδο παρά τα αυξανόμενα όπλα που φτάνουν στη χώρα.

Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να αμύνονται στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς, όπου συνεχίζονται οι μάχες στο Σιβεροντόνεστσκ. Ο Serhiy Haidai, κυβερνήτης της περιοχής του Λουχάνσκ, δήλωσε ότι η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις σε μια προσπάθεια να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της πόλης μετά από…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr