Ο Πινέδα είναι ο ποδοσφαιριστής που δίνει αυτοπεποίθηση στον Αλμέιδα

Αθλητικα


Ο Πινέδα δεν είναι κλασικό δεκάρι, έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις από 6άρι μέχρι και δεύτερος επιθετικός, συμμετέχει ισόποσα σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού και είναι ο ποδοσφαιριστής που χρειαζόταν ο Αλμέιδα, για να τελειοποιήσει την πίεση ψηλά και να νιώσει ασφάλεια πως με το ποδόσφαιρό του μπορεί να πετύχει.

Το χατίρι του Ματίας Αλμέιδα έγινε. Έστω και ως δανεικός, το ποδοσφαιρικό του παιδί έρχεται στην ΑΕΚ. Ο προπονητής της Ένωσης ήθελε να χτίσει τη νέα ομάδα με συγκεκριμένη λογική στον χώρο του κέντρου. Ζητούσε ένα καθαρό 6άρι για την θέση του αμυντικού χαφ και αποκτήθηκε ο Γιόνσον.

Ως 8άρι που να μπορεί να πατά την αντίπαλη περιοχή, να είναι σε θέση να παίξει στην θέση 8, 10 και ως εσωτερικός χαφ αποκτήθηκε ο Γκατσίνοβιτς. Το παζλ ήθελε να το κλείσει ένας ποδοσφαιριστής που του δίνει ασφάλεια, που μαζί του έχει πετύχει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του. Ο Πινέδα ήρθε για να επιτρέψει στον Αλμέιδα να επιβάλει το ποδόσφαιρό του και να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση πως μπορεί να κερδίσει μέσα από αυτό.

Ο Πινέδα δεν είναι κλασικό δεκάρι

Μην την συμπεριφορά που έχουν οι Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Γιόνσον, είναι εύκολο για τον Αλμέιδα να πάει σε σχήμα με τον Γιόνσον ως λίμπερο, πίσω από δύο εσωτερικούς χαφ, σε καθαρό 4-3-3. Μην είστε σίγουροι πως ο Πινέδα θα παίζει ως δεκάρι και ο Γκατσίνοβιτς στην θέση 8. Με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, πολύ εύκολα μπορεί να δώσει στον Γκατσίνοβιτς την θέση του επιτελικού χαφ και στον Μεξικάνο την θέση του 8αριού. Για την ακρίβεια ο Πινέδα, μπορεί να παίξει τα πάντα.

Έχει αγωνιστεί σε όλους τους χώρους από 6άρι μέχρι και δεύτερος επιθετικός

Μην πιστέψει ο κόσμος της ΑΕΚ πως απέκτησε η ομάδα ένα κλασικό δημιουργό. Ο Πινέδα στην καριέρα του έχει παίξει σε όλους τους χώρους από την θέση 6 και πάνω εκτός από αυτήν του κλασικού στράικερ. Έκτός από επιτελικός χαφ, με προπονητή τον Αλμέιδα έχει αγωνιστεί ως καθαρό 6άρι, πολλές φορές ως 8άρι, όπως και ως εσωτερικός χαφ σε τριάδα, ενώ έχει παίξει και στα δύο άκρα της επίθεσης.

Συμμετέχει στην πίεση ψηλά, παίζει σε υψηλή ένταση

Η ΑΕΚ βάζει στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε πολύ υψηλή ένταση, που συμμετέχει σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Ο λόγος που ο μαχητής Αλμέιδα δέθηκε με τον Πινέδα, είναι πως βλέπει σε αυτόν τον δικό του χαρακτήρα. Είναι ένας μαχητής που συμμετέχει ισόποσα σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Ο Αργεντίνος τεχνικός θέλει οι ομάδες του να πρεσάρουν ψηλά, να κλέβουν μπάλες, να παίζουν σε υψηλή ένταση.

Για να πρεσάρεις ψηλά, είναι πολύ σημαντικό να έχει συμμετοχή σε αυτό το κομμάτι από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται πίσω από τον φορ. Κάτι που είδαμε στον Παναθηναϊκό πως κάνει πολύ καλά ο Γκατσίνοβιτς και έπαιξε…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr