Ο Ουκρανός υπ. Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην ΕΡΤ: Κάλεσμα συνεργασίας σε ελληνικές εταιρείες

Νεα


Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ο πρώτος πόλεμος της ηλεκτρονικής εποχής, ο πρώτος κυβερνοπόλεμος. Το Telegram και το Whatsapp αντικατέστησαν τους κλασικούς ασυρμάτους, τα κρυπτονομίσματα έγιναν πηγή χρηματοδότησης των αμυνομένων, οι δορυφόροι του Ίλον Μασκ κράτησαν τις επικοινωνίες ανοιχτές. Από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής, η Ουκρανία έδειξε απίστευτα αμυντικά «ψηφιακά» αντανακλαστικά. Η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Κάτια Αντωνιάδη, πήρε συνέντευξη από τον υπουργό Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, Μιχαΐλο Φεντόροβ.

Ήταν δυο μέρες μετά την 24η Φεβρουαρίου όταν ο υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός στρατού ειδικών πληροφορικής για να πολεμήσουν στον παράλληλο, ύπουλο πόλεμο κυβερνοεπιθέσεων και προπαγάνδας που διεξάγεται στο δίκτυο.

«Δυόμιση χρόνια τώρα φτιάχνουμε την ψηφιακή κυβέρνηση, δυόμιση χρόνια τώρα φτιάχνουμε το δημοφιλές πρόγραμμα DIIA. Εδώ και δυόμιση χρόνια ζούμε σε μόνιμη βάση με κυβερνοεπιθέσεις από Ρώσους. Εδώ και δυόμιση χρόνια αμυνόμαστε και ποτέ δεν ξεκινήσαμε πρώτοι επίθεση αλλά όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, έπρεπε. Και από αυτές υπάρχει καλό αποτέλεσμα. Έχουμε ενώσει όλους τους «ΙΤ» εθελοντές, κυβερνοχάκερς, όλες τις εταιρίες που ασχολούνται με την κυβερνοάμυνα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μιχαΐλο Φεντόροβ, ο νεότερος στο κυβερνητικό σχήμα, έχει διακριθεί για τις ψηφιακές του καμπάνιες. Αλλά καθώς ο πόλεμος με τη Ρωσία βρίσκεται πια στον τέταρτο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr