Ο Κώστας Φραντζέσκος στο SPORT24: “Έλεγα ‘κύριε Δημήτρη’ τον Σαραβάκο, στο Χάιμπουρι άκουγα την μπάλα να σφυράει”

Αθλητικα


Ο Κώστας Φραντζέσκος κάνει flashback στην ποδοσφαιρική καριέρα του, μιλώντας αποκλειστικά στο SPORT24, για τον Παναθηναϊκό που υποστήριζε από μικρό παιδί, αλλά είχε δύο πικρά διαζύγια, τη σχέση του με τον Βαρδινογιάννη, το πετυχημένο πέρασμα από το Ηράκλειο, τη λατρεία του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπό του, τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με τον Δικέφαλο, τις εκτελέσεις φάουλ και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, αλλά και την προπονητική.

Ο Κώστας Φραντζέσκος είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη των φιλάθλων του ελληνικού ποδόσφαιρου για πολλούς λόγους.

Ένας από αυτούς ήταν η ικανότητα στις εκτελέσεις φάουλ, για την οποία απέκτησε και το παρατσούκλι “μίστερ φάουλ”. Αλλά φυσικά δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν και η εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, μα πάνω απ’ όλα ο σεβασμός και η αγάπη που κέρδισε από τους φιλάθλους όλων των ομάδων.

Αυτό το τελευταίο ήταν και το μεγαλύτερο κατόρθωμά του στην ποδοσφαιρική του καριέρα, όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στο SPORT24. Μια καριέρα στην οποία είναι ευλογημένος για όσα έζησε, αλλά σίγουρα θα ήθελε κάποια πράγματα να είναι διαφορετικά.

Συνέντευξη στον Θωμά Τζουβάρα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Φραντζέσκος μάς διηγήθηκε τους λόγους που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, στις Τζιτζιφιές. “Μέχρι τα 19 μου ήμουν στην Καλλιθέα, στις Τζιτζιφιές. Εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα και από μικρός μού άρεσε να παίζω ποδόσφαιρο, ήμουν συνεχώς με μια μπάλα στο χέρι και το πόδι. Ξεκίνησα να παίζω στον Αίαντα Καλλιθέας, μια ανεξάρτητη ομάδα και μετά πήγα στον Αετό Καλλιθέας που έπαιζε Γ’ τοπικό. Έπειτα ακολούθησε η Βουλιαγμένη στην οποία έμεινα για πέντε χρόνια, μέχρι να έρθει η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό”.

Ο Βαρδινογιάννης με είχε βρει όσο ήμουν στον Αετό Καλλιθέας, με πήρε και με άφησε στη Βουλιαγμένη

Πριν όμως καταλήξει στο τριφύλλι, είχε μια ενδιάμεση στάση στο αιώνιο αντίπαλο. Μια στάση που όμως δεν διήρκησε πολύ. “Ναι πράγματι είχα πάει για δοκιμαστικά στον Ολυμπιακό, όσο ήμουν στον Αετό Καλλιθέας, σε ηλικία 14 ετών, με είχε πάει ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου στον Ολυμπιακό, πολύ γνωστός τον οποίο δεν θα ήθελα να αποκαλύψω.

Όπως το κράτησε μυστικό και αυτός έτσι θέλω να το κάνω και εγώ. Με βοήθησε πάρα πολύ επαγγελματικά. Πήγα και έκανα προπονήσεις με τον Ολυμπιακό στον Ρέντη.

Εκείνη την περίοδο είχε νικήσει ο Παναθηναϊκός στον τελικό Κυπέλλου τον Ολυμπιακό με 4-0. Είχα αφήσει καλές εντυπώσεις στον προπονητή τον Γεωργιάδη και άλλους ανθρώπους που βρισκόντουσαν εκείνη την περίοδο στον Ολυμπιακό.

Ήθελαν να με κάνουν επαγγελματία, αλλά ο Αετός είχε κάποιες οικονομικές απαιτήσεις που δεν ήθελε να ικανοποιήσει ο Ολυμπιακός. Εκείνη την περίοδο πήγα στη…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr