Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Με βροχές η επιστροφή, καλοτάξιδες οι θάλασσες

Νεα


Με τοπικές βροχές προβλέπεται η επιστροφή των εκδρομέων, οι θάλασσες όμως θα είναι καλο-τάξιδες σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Για όσους επιστρέφουν στην Αθήνα σχετικά περισσότερες βροχές προβλέπονται στην Πελοπόννησο από ότι στην ανατο-λική Στερεά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τα κανονικά. Από Τρίτη ο καιρός σχετικά βελτιώνεται, το πρωί ακόμα θα βρέχει στα βόρεια. Από Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα.

Την Δευτέρα προβλέπεται βροχερός καιρός στις περισσότερες περιοχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο νότιο Αιγαίο. Από το απόγευμα και από τα νότια τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς. Στο Αιγαίο θα πνέουν βο-ρειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο αλλά και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φθάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 και τοπικά σε Κρήτη και Δωδεκάνησα τους 22 βαθμούς Κελσί-ου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνε-μοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς αργά το απόγευμα με-μονωμένες καταιγίδες. Οι…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr