Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με βοριά και αρκετή ηλιοφάνεια η Παρασκευή – Συννεφιασμένο το Σαββατοκύριακο

Νεα


Η Παρασκευή θα είναι η τελευταία ημέρα με πρωταγωνιστή τον ήλιο. Από το Σαββατοκύριακο και μετά οι συννεφιές θα έρθουν για να μείνουν, χωρίς όμως ακόμη ιδιαίτερες βροχές ή χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Οι θερμοκρασίες μες την ημέρα θα παγιωθούν σταδιακά σε πιο χαμηλά, πιο κανονικά για την εποχή επίπεδα. Και βεβαίως πολύ πιο έντονο θα είναι το κρύο νωρίς το πρωί.
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή στο ανατολικό Αιγαίο, τοπικά και στην Κρήτη περιμένουμε πρόσκαιρες βροχές και λίγες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Το Σάββατο η συννεφιά θα είναι αυξημένη, οι βροχές όμως πολύ λίγες , θα εντοπίζονται κυρίως στο Ιόνιο. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 7 μποφόρ. Βοριάδες στα Δωδεκάνησα με την ιδιά ένταση. Η θερμοκρασία θα πέσει 1 με 2 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)Πηγή: ertnews.gr