Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Καθολική κακοκαιρία με ισχυρά φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Νεα


Aυξημένες νεφώσεις με πολλές βροχές και καταιγίδες από το πρωί στην κεντρική και τη νότια χώρα και από το μεσημέρι τοπικά και στις υπόλοιπες περιοχές συνθέτουν το σκηνικό του καιρού της Τετάρτης σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Ειδικότερα, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη, βόρειο Αιγαίο, πρόσκαιρα τοπικά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα πελάγη βόρειοι έως 5 μποφόρ, θα ενισχύονται όμως σημαντικά την ώρα της καταιγίδας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς. Στην Αττική περιμένουμε αρκετή συννεφιά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 28 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι πρόσκαιρα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς.

Την Πέμπτη η έντονη κακοκαιρία θα συνεχιστεί, με τις ισχυρότερες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr