Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Ισχυρά μπουρίνια, μεγάλος ο κίνδυνος πλημμυρών

Νεα


Απαιτείται μεγάλη προσοχή απόψε κυρίως σε βόρειο Αιγαίο, Θράκη Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία Σποράδες και βόρεια Εύβοια, καθώς εκεί θα εκδηλώνονται ισχυρά μπουρίνια με κίνδυνο πλημμυρών, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.


Την Πέμπτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε αρχικά σε βόρειο Αιγαίο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, βόρεια Εύβοια και Φθιώτιδα, από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα με τα πιο έντονα φαινόμενα σε Στερεά, Πελοπόννησο και Κρήτη. Οι άνεμοι στα πελάγη βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, θα ενισχύονται όμως σημαντικά την ώρα της καταιγίδας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 21 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς.

Την Παρασκευή η αστάθεια θα παρουσιάσει μια μικρή υποχώρηση, ωστόσο και πάλι οι καταιγίδες θα είναι πολλές και πιο ισχυρές στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr