Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Επιμένουν οι μπόρες στα ορεινά (video)

Νεα


Σε σταδιακή άνοδο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, ενώ η απογευματινή αστάθεια με τις τοπικές μπόρες θα περιορίζεται κυρίως σε ορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Τρίτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και τοπικές μπόρες ή καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά Ηπείρου, Μακεδονίας δυτικής Στερεάς, δυτικής Θεσσαλίας πιθανώς και Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 24 με 26 βαθμούς, έως 20 μόνο σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη.

Στην Aττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιή συννεφιά με πιθανές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Την Τετάρτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια με βροχές ή καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά κυρίως Ηπείρου, Μακεδονίας και δυτικής Στερεάς. Οι βοριάδες και πάλι μόνο στο Αιγαίο θα φτάνουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στις περισσότερες περιοχές και στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει και τους 28 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr