Ο ηγέτης της Χαμάς προειδοποιεί να μην γίνει η πορεία για την επέτειο της προσάρτησης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ

Νεα


O ηγέτης της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, προειδοποίησε, ενόψει της πορείας που πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι εθνικιστές Εβραίοι στον παλαιστινιακό τομέα της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ, ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα» για να τους εμποδίσει.

Η αμφιλεγόμενη πορεία «των σημαιών» είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Κυριακή, με την ευκαιρία της «Ημέρας της Ιερουσαλήμ», δηλαδή της επετείου, για τους Ισραηλινούς, της «επανένωσης» της πόλης. Για τους Παλαιστίνιους είναι η ημέρα της προσάρτησης, το 1967, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ, που θεωρείται παράνομη με βάση το διεθνές δίκαιο.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν δώσει μια πρώτη έγκριση στο δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες για να καταλήξουν στο Τείχος των Δακρύων. Επιτρέπεται να μπουν στην Παλιά Πόλη από την Πύλη της Δαμασκού, που οδηγεί στη μουσουλμανική συνοικία, όπου βρίσκεται η Πλατεία των Τεμενών, ο τρίτος ιερότερος τόπος για τους μουσουλμάνους και ο ιερότερος τόπος για τους Εβραίους, που την αποκαλούν Όρος του Ναού. Δεν επιτρέπεται όμως στους συμμετέχοντες να μπουν στην Πλατεία των Τεμενών όπου βρίσκεται το τέμενος Αλ Άκσα.

Ο Χανίγιε κατήγγειλε «τις εκκλήσεις για εισβολή στο τέμενος Αλ Άκσα και την οργάνωση μιας πορείας» την επόμενη Κυριακή. «Προειδοποιώ τον εχθρό να μη διαπράξει τέτοια εγκλήματα. Θα τα σταματήσουμε με κάθε μέσο και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να παραβιαστεί το τέμενος Αλ…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr