Ο Εμμανουήλ Καραλής στο SPORT24: “Oι αθλητές του Fly Olympia ενθουσιάστηκαν όταν τους προσκαλέσαμε στην Αρχαία Ολυμπία”

Αθλητικα


Ο τέταρτος Ολυμπιονίκης του επί κοντώ και οικοδεσπότης του μίτινγκ Fly Olympia, Εμμανουήλ Καραλής, μίλησε στο SPORT24 για τον αγώνα που διοργανώνει την Κυριακή 12 Ιουνίου, στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Αρχαία Ολυμπία, η μήτρα του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων φιλοξενεί έπειτα από 18 χρόνια και πάλι ένα σπουδαίο διεθνές αθλητικό γεγονός. Το 2004 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, εντός του αρχαίου σταδίου έγινε το αγώνισμα της σφαιροβολίας και τώρα -μπροστά στο δημαρχείο της πόλης- θα διεξαχθεί το διεθνές μίτινγκ “Fly Olympia–Street Pole Vault”, με οικοδεσπότη το γελαστό παιδί του ελληνικού στίβου, Εμμανουήλ Καραλή.

Ο τέταρτος Ολυμπιονίκης του επί κοντώ κάλεσε συναθλητές του απ’ όλο τον κόσμο ν’ αγωνιστούν στις 12 Ιουνίου (19.00, ΕΡΤ Sports) στο πρώτο “Fly Olympia” και οι προσκλήσεις που έστειλε έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από την κοινότητα του επί κοντώ.

Προετοιμάζουμε το Fly Olympia από τον Οκτώβριο. Όταν, έστειλα τις προσκλήσεις στους αθλητές ενθουσιάστηκαν όλοι με το γεγονός ότι γίνεται ένα μίτινγκ στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αρχαία Ολυμπία. Κάποιος μάλιστα μού είπε ‘πες μου πότε είναι το μίτινγκ και έρχομαι και με τα πόδια αν χρειαστεί’. Δεν το περιμέναμε ότι θα αντιδράσουν με τόσο μεγάλο ενθουσιασμό. Τόσο πολύ δεν το περιμέναμε. Φαντάσου, θα αγωνιστούν αθλητές παγκοσμίου επιπέδου που συχνά αναφέρονται στον ολυμπισμό και στη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν τους είχε δοθεί η ευκαιρία όχι να αγωνιστούν, αλλά να δουν από κοντά τον τόπο, στον οποίο γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το σημείο όπου γίνεται η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Θα τους κάνουμε και ξενάγηση στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου και θα τους πάμε και στο σημείο όπου γίνεται η Αφή. Επίσης, για εμάς είναι υπέροχο που έχουμε τη δυνατότητα να τούς φιλοξενήσουμε μέσα στις καταπληκτικές εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Δεν σου δίνεται εύκολα η ευκαιρία να φιλοξενήσεις αθλητές σε αυτή την εγκατάσταση που έχει έναν τόσο καλό αγωνιστικό χώρο”, είπε ο 22χρονος πρωταθλητής στο SPORT24 και στη συνέχεια ανέφερε έναν προς έναν τους ανθρώπους που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το διεθνές μίτινγκ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής στο SPORT24: "Oι αθλητές του Fly Olympia ενθουσιάστηκαν όταν τους προσκαλέσαμε στην Αρχαία Ολυμπία"
FLY OLYMPIA

“Ο κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Δυτικής Ελλάδας είναι ο άνθρωπος που μού έκανε την πρόταση να γίνει αυτό το σημαντικό γεγονός στην Αρχαία Ολυμπία και μού είπε ότι θα με στηρίξει από την αρχή. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Γιάννη Παλαιολόγο, από τον συνδιοργανωτή σύλλογο ΑΓΕΠ (Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου). Και οι δύο έδειξαν σπουδαίο αθλητικό πνεύμα και έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να στηρίξουν το Fly Olympia.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας μάς αγκάλιασε με μεγάλη ζεστασιά και μάς φιλοξενεί, όπως και η ΔΟΑ, στις εγκαταστάσεις της…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr