“Ο Γύρος των Ανέμων” από το Salento στην Κέρκυρα (video)

Τα Νεα της Περιφερειας


Οι μουσικές και τα χρώματα της Κέρκυρας, η Ρούγα, το συρτάκι και ο φημισμένος στα πέρατα του κόσμου “Ζορμπάς”,  πλημμύρισαν την πλατεία Vittoria  του Spognano, στην Κάτω Ιταλία κατά την διάρκεια της τελετής λήξης του Γύρου των Ανέμων, Il Giro Dei Venti.

Οι χορευτικές ερμηνείες του Λυκείου των Ελληνίδων, που συμμετείχε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, μάγεψαν τους παρευρισκόμενους και το χειροκρότημα που απέσπασαν ήταν θερμό και συνεχές.

Οι Κερκυραϊκές στολές, μαγνήτισαν τα βλέμματα ενώ ο κόσμος αποθέωσε τις χορευτικές φιγούρες και φάνηκε να απολαμβάνει κάθε λεπτό από την παρουσία των Κερκυραίων χορευτών στην σκηνή.

Μ. Υδραίου: Η διοργάνωση να γίνει θεσμός για την ενίσχυση του τουρισμού

Την αποστολή της Κέρκυρας συνόδευσε η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου με την αντιδήμαρχο πολιτισμού Χ. Τόμπρου. Η κα Υδραίου επεσήμανε ότι στόχος και των δύο περιοχών είναι οι εκδηλώσεις αυτές να αποτελέσουν θεσμό με προοπτικές για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού. Παράλληλα προτάθηκε από τη δήμαρχο στους διοργανωτές, οι αγώνες του 2023 να γίνουν τον Μάιο και  η τελετή λήξης να φιλοξενηθεί στην Κέρκυρα.

Il Giro Dei Venti:Σαλέντο-Κέρκυρα

Η διοργάνωση  Il Giro Dei Venti πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά με τη συνεργασία  και του δήμου Κέρκυρας  και ξεκίνησε από την Santa Maria di Leuca με πάνω από 50 πληρώματα ιστιοπλοϊκών σκαφών αλλά και ποδηλάτες που αγωνίζονταν για 5 περίπου…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr