Ο Γιάννης Τρουπής, Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ, αποκωδικοποιεί τα πολιτικά μηνύματα και τα εκλογικά διλήμματα της περιόδου

Νεα


Ο Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ, Γιάννης Τρουπής επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τα πολιτικά μηνύματα και τα εκλογικά διλήμματα που αναδείχθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Το «όχι» του πρωθυπουργού στην αλλαγή του εκλογικού νόμου

Ερωτηθείς γιατί τελικά ο πρωθυπουργός είπε τόσο κατηγορηματικά «όχι» στις εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Τρουπής είπε: «Αρχικά στα χέρια του κ. Μητσοτάκη υπήρχαν περισσότερες από μία εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου, παρ’όλα αυτά δεν προχώρησε σε κάποια».

Συνέχισε: «Εκτός από τη θεσμικότητα, πρέπει να συνυπολογίσουμε την πεποίθηση του κ. Μητσοτάκη ότι όσο το κλίμα θα πολώνεται και τα διλήμματα θα τίθενται στους πολίτες με επιτακτικό τρόπο, κύριο δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας, τόσο θα συσπειρώνεται η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτό θα λειτουργήσει προς όφελος και δικό του και του κυβερνώντος κόμματος».

Ανοιχτές «γέφυρες» του πρωθυπουργού προς το κέντρο

Ο κ. Τρουπής ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χθες πως «τους ενώνουν περισσότερα από όσα τους χωρίζουν», αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο, πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr