Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, τα πέντε γομάρια και ο κίνδυνος

Αθλητικα


Η Εθνική ομάδα λιάνισε την Ισπανία στην πρώτη εμφάνιση της και ο Βασίλης Σκουντής γράφει τις εντυπώσεις του από αυτά τα αποκαλυπτήρια.

O σεσημασμένος για τη θυμοσοφία και τις παροιμιώδεις ατάκες του Στιβ Γιατζόγλου είχε πει κάποτε πως “το να νικάς σε φιλικά ματς και να πανηγυρίζεις είναι σαν να αγκαλιάζεις την αδερφή σου και να ηδονίζεσαι”!

Αυτή την κουβέντα την αναστορούμαι και την επαναλαμβάνω κάθε καλοκαίρι, όταν η Εθνική ομάδα εκκινεί για να πετύχει τον μεγάλο στόχο της, αλλά δυστυχώς εδώ και δώδεκα χρόνια καταλήγει στο να σπάει τα μούτρα της!

Σε τέσσερις από αυτές τις περιπτώσεις (2014, 2015, 2016, 2019) έσπασε τα μούτρα του και ο άνθρωπος που σήκωσε στο πόδι το ΟΑΚΑ και έκανε τους Έλληνες φιλάθλους να εξαμερικανιστούν!

Πώς;

Το σύνθημα “MVP, MVP” και οι ειδήσεις του Σεπτεμβρίου

Φωνάζοντας ομοθυμαδόν κι ελόγου τους (όπως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού), “MVP, MVP” όταν είδαν τον λεγάμενο να ξεσαλώνει και να παίρνει παραμάζωμα τους Ισπανούς.

Σπολλάτη του, το άξιζε σε αυτή τη μεγαλειώδη και πολλά υποσχόμενη εμφάνιση του που του προσπόρισε κιόλας το ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα με τη φανέλα της Εθνικής.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το ασύλληπτο κάρφωμα του Γιάννη και το ξέσπασμα στο ΟΑΚΑ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα – Ισπανία: Το ασύλληπτο κάρφωμα του Γιάννη και το ξέσπασμα στο ΟΑΚΑ

image

Ο συχωρεμένος ο Ουμπέρτο Εκο ο οποίος παρεμπιπτόντως υπήρξε θερμός φίλος του μπάσκετ, έγραψε πως “τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις”, αλλά χθες προέκυψε μία…

Μία και καλή, μάλιστα: λοιπόν, (οι) ειδήσεις μπορούν να προκύψουν τον Σεπτέμβριο!

Από την εμφάνιση της ελληνικής ομάδας στα αποκαλυπτήρια της ενώπιον ενός διψασμένου κοινού που αψήφησε την αυγουστιάτικη ραστώνη και το mood των διακοπών για να ξεχειλίσει το ΟΑΚΑ, υπάρχουν καλά και κακά νέα.

Η ύφεση και η τροφή για βελτίωση

Θα αρχίσω από τα κακά, σε τίτλους: η αστοχία στις ελεύθερες βολές, τα πολλά λάθη, η (στην κυριολεξία) ισπανική υποχώρηση στην τρίτη περίοδο όταν η ελληνική ομάδα από την άνεση και τη φαντασμαγορική ατμόσφαιρα γλεντιού που δημιούργησε το +21 (44-23, 46-25), βρέθηκε στο αγκομαχητό του +6 (63-57).

Ο Ιτούδης, όπως έλεγε κάποτε και ο συχωρεμένος ο Νίκος Αλέφαντος, τα εξήγησε ωραία στον Δημήτρη Χατζηγεωργίου μετά τη λήξη του αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα – Ισπανία 86-70: Μυθικός Αντετοκούνμπο, μυθικό party με 16 χιλιάδες καλεσμένους στο ΟΑΚΑ

image

Περισσότερο από το να τα εξηγεί ωραία, ο προπονητής της Εθνικής τα συλλογάται ωραία, μαζί με τους συνεργάτες του και είναι βέβαιο πως η ύφεση της Εθνικής δίνει πολλή τροφή για σκέψη…

Περισσότερο όμως από το συνακόλουθο και απαραίτητο brainstorming δίνε τροφή για δουλειά και για βελτίωση!

O Γιάννης είναι ο Γιάννης ένας από τους καλύτερους παίκτες του…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr