Ο απόηχος από τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Νεα


Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στην Κουμουνδούρου για τη χθεσινή μαζική προσέλευση στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με τις αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων για τη διαδικασία να είναι έντονες.

«Το στοίχημα που έθεσε ο Α. Τσίπρας κερδήθηκε» τονίζουν σε ανακοίνωσή του. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων:

-Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας κατάφεραν να ξεπεράσουν σημαντικά τον «εξαψήφιο» πήχη – αριθμό στις κάλπες της Κυριακής, με περισσότερους από 150.000 πολίτες να πηγαίνουν στις κάλπες

-Τρία χρόνια μετά το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πλέον πάνω από 172.000 εγγεγραμμένα μέλη (110.000 νέα μέλη στη σημερινή ψηφοφορία και 62.000 ήδη εγγεγραμμένα), έχοντας πετύχει σχεδόν εξαπλασιασμό τους από το 2019 και σημαντική κοινωνική γείωση.

-Σημειώνουν εδώ ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε πει εξάλλου ήδη από το Σάββατο πριν τις εσωκομματικές εκλογές στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους πως εάν καταφέρει να πετύχει διπλασιασμό των μελών (δηλαδή θα φθάσουν 120.000) θα είναι απολύτως επιτυχημένη η διαδικασία.

– Πέτυχε, όπως λένε «να ενισχύσει πολύ σημαντικά με νέα μέλη τον κομματικό μηχανισμό, να τον βάλει σε κινητοποίηση, για τη μεγάλη εκλογική μάχη των εθνικών εκλογών

– Επίσης να στείλει ένα σαφές μήνυμα πως δέκα χρόνια μετά το 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενισχύεται πολύ με νέα μέλη σε κρίσιμες κοινωνικές κατηγορίες (εργαζόμενοι, νέα γενιά, αγρότες, μικρομεσαίοι).

Πώς σχολιάζει τη διαδικασία η Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τις…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr